3STEP - tratament minim invaziv

Dintii sunt formati din materialul cel mai dur din corpul uman, numit smalt, care ar trebui sa dureze toata viata. Modul in care mestecam, ce mancam si alti factori pot face dintii sa se toceasca in timp.

Una dintre cele mai moderne si minim invazive tehnici de tratament prin metoda aditiva se numeste 3STEP.

Principalele beneficii ale tratamentului sunt:

  • satisfactia rezultatului,
  • rapiditatea executiei - 2 saptamani
  • costul redus.

In astfel de cazuri complexe, abordarea nu poate fi unidentara, asa ca trebuie privita gura ca un tot unitar. Este o procedura ce imbina diagnosticul cu tratamentul personalizat de reconstructie fara anestezie a ceea ce s-a pierdut.

Primul pas este consultatia. O consultatie amanuntita este absolut necesare, pentru a intelege de ce a aparut uzura, cum a evoluat si ce presupune procedura de refacere.

In cadrul acestei prine consultatii se vor face:

  • fotografii
  • filmari
  • modele de studiu prin amprenta traditionala sau scanare
  • inregistrarea muscaturii cu arc facial sau digital
  • cotton rolls, G-test

La finalul consultatiei vei avea un diagnostic si un plan de tratament 3Step cu costurile aferente. Se vor programa cele 3 sedinte de tratament,de 2+2+3 ore in urma carora vom obtine estetica, suport posterior si contact anterior.

  1. Prima programare (2 ore): wax up extern cu care pleci acasa.

Vom avea un plan ocluzal estetic cu un stop anterior ca sa facem o verificare a esteticii si a muscaturii. Se documenteaza foto si video, se evalueaza si se fac modificarile dorite. Se inregistreaza modificarile foto si video. Se amprenteaza noua situatie.

2. A doua programare (2 ore): white bite la o saptamana

Transferul proiectului in gura cu ajutorul cheii transparente. Astfel vom obtine suport posterior si muscatura va fi stabilizata. Se amprenteaza fata palatinala a dintilor superiori, pentru a se realiza fatetele palatinale, preferabil din compozit monolitic cad-cam.

Daca pacientul colaboreaza si daca viata sociala ii permite, va ramane cu un       anterior open bite pentru 2 saptamani.

3. A treia programare (3 ore): cimentarea fatete palatinale cad-cam monolitic, sub izolare cu diga.

Gura va fi stabilizata, dimensiunea verticala redata, fara a slefui dintii si fara anestezie. Bineinteles ca toate cariile sau leziunile preesistente vor trebui tratate inainte de abordarea 3Step.

Cei cu dinti tociti vor fi stabili, dar vor avea o initial o muscatura inconfortabila, urmand o perioada de adaptare de minim 6 saptamani, in care se vor face retusuri.

G-test

Pacientii care au nevoie de ortodontie este posibil sa apeleze la aceasta disciplina pentru a musca si mai confortabil sau pentru a imbunatati estetica.

Materialul cu care se realizeaza 3Step-ul este compozitul.

Dupa perioada de adaptare poti face oricand upgrade la fatete si incrustatii din ceramica.

De retinut

3Step este o abordare pentru uzura dentara tip teragnostic care:

  • nu doare
  • se realizeaza in 3 vizite la dentist
  • poti face oricand upgrade sau poti renunta deoarece dintii nu sunt slefuiti.

Introduceți datele personale și vă vom contacta în cel mai scurt timp

SANADOR